Over Hovetra

Lees ons verhaal

Hovetra is een transportonderneming gespecialiseerd in het vervoer en de handling van bulkproducten. Hovetra vertaalt marktontwikkelingen in het food en feed bulktransport  naar nieuwe kansen en uitdagingen. Dit om blijvend onderscheidend te zijn in vervoersoplossingen en handling van deze voedingsmiddelen.

Dankzij de veelzijdige logistieke dienstverlening bewijst Hovetra zich al decennialang als de aangewezen partner in de voedingsmiddelenindustrie. Het wagenpark van Hovetra bestaat naast de trekkende eenheden met compartimentenopleggers, bulkopleggers en kiepchassis ook uit losse bulktanks en compartimenten zuig/blaasopleggers. Hovetra beschikt over een eigen tank cleaning en over een opslagcapaciteit van achthonderd ton siloruimte voor het laden, lossen en tijdelijk opslaan van bulkcontainers.

Toekomst

Hovetra rijdt met jong, modern en geavanceerd transportmaterieel. Alle trekkende eenheden zijn uitgerust met boordcomputers die gekoppeld zijn aan het TMS. Uitbreidingen in de data-uitwisseling en verdergaande digitalisering zullen de komende jaren nieuwe investeringen met zich meebrengen.

Hovetra heeft bijzondere aandacht voor de specifieke kenmerken en voorschriften bij het transporteren van food en feed. Aan logistieke processen worden steeds hogere eisen gesteld. Langdurige relaties zijn minder vanzelfsprekend, de transportwensen van cliënten meer divers en de kwaliteitsverwachtingen hoger. De ontwikkelingen in de informatietechnologie gaan steeds sneller, en zullen de komende jaren ook gaan leiden tot digitalisering van transportprocessen met alle daartoe behorende documentatie. Bij deze ontwikkelingen in logistiek en expeditie gaat het meer om het toevoegen van waarde dan om het besparen van kosten.

Bekijk meer

  • IFS web klein
  • ATCN logo
  • EFTCO Food Logo
  • GMP+ FSA
  • SQAS
  • ISO22000